Siirtokilvet 

Finnish Temporary License Plate


21.5.1926 Väliaikainen tunnusmerkki

Rautapeltinen koekilpi joka on todennäköisesti melko harvinainen, koska ne lunastettiin vuodeksi autokaupan omiin autojen siirtämisiin ja asiakkaiden koeajoon ja se piti luovuttaa takaisin kun uusi uudet kilvet lunastettiin. Näitä on ollut ollut useita versioita asetuksen voimaantulemisesta siihen aikaan 60-alussa kun tämä kilpi tuli käyttöön. Merkkien järjestys sama kuin traktoreissa, mutta väritys ei ollut sama kuin traktoreissa tuolloin oli. Tämä erikoisuus on vähän niin kuin Koe ja Siirtokilven välimuoto, joten asiasta on varmasti monta mielipidettä kumpaan lokeroon se tulisi sijoittaa. Sijoitimme sen tähän, koska siitä puuttuu KOE merkintä...

15.2.1952 alkaen valkoisella pohjalla punaiset kirjaimet ja numerot, muotoa X-1234 (X=läänitunnus) hihnakiinnitysrei’illä. Koko ja reikien sijainti KOE-kilpiä vastaavat.


Vuodesta 2000 alkaen (tarra) siirtomerkit.

Kuvassa auton ja moottoripyörän siirtomerkki.

Auto 100x292 mm. MP 120x120 mm.


Siirtolupa voidaan antaa hakemuksesta ensirekisteröimätöntä tai liikennekäytöstä poistettua ajoneuvoa varten seuraaviin käyttötarkoituksiin: 1) ajoneuvon katsastukseen tai korjaamolle vienti; 2) maahantuodun ajoneuvon siirto tuontipaikalta vientipaikalle tai muualle maahan; 3) ajoneuvon tai siihen kiinteästi liittyvän tuotteen esittely; 4) Suomessa rekisteröidyn ajoneuvourheilun valtakunnallisen keskusjärjestön kilpailukalenteriin kuuluva kilpailu; 5) ajoneuvon käyttäminen liikenteessä, jos ajoneuvosta on tehty autoverolain 35 a §:ssä tarkoitettu käyttöönottoilmoitus tai jos ajoneuvon autoverotusta koskevan asian käsittely on tullilaitoksessa kesken; 6) ajoneuvon käyttäminen liikenteessä autoverolain 35 b §:ssä tarkoitetussa tilanteessa; 7) ajoneuvon siirto muusta erityisestä syystä. 8) Siirtolupa voidaan antaa myös liikennekäytössä olevaa ajoneuvoa varten ajoneuvon korjaamolle vientiin, vaikka ajoneuvo on käyttökiellossa, sekä ajoneuvon korjaamolle ja katsastukseen vientiin, vaikka ajoneuvo on ajoneuvolain 84 §:n nojalla määrätty ajokieltoon.Kuvat:

Kilpimuseo.fi

Trafi Milla Palmroosin luvalla

Mark Goodwin´s World License Plates

Duts Numberplate Archives

Worldlicenseplates.com

Tulli-, koenumero- ja siirtokilpien läänintunnukset ainakin vuoteen 1971 asti. Milloin loputkin aakkoset otettiin käyttöön?

Helsingin kaupungissa       A ja B

muualla Uudenmaan läänissä  U ja Z

Turun ja Porin läänissä     T ja E

Hämeen läänissä             H ja I

Kymen läänissä              R

Mikkelin läänissä           M

Kuopion läänissä            K

Pohjois-Karjalan läänissä   S

Keski-Suomen läänissä       X

Vaasan läänissä             V ja Y

Oulun läänissä              O

Lapin läänissä              LTätä sivua pyritään tarkentamaan harrastajilta saatujen vinkkien perusteella.

Lähetä korjaus- tai laajennusehdotuksesi osoitteella kilpimuseo (ät) gmail (dot) com


Sivut on optimoitu Safari selaimelle  

© Kilpipaja.com Finland  2012-2022 ja EKVA ry 2023-